Creative Breaks: Meditatie als creatief hulpmiddel

Je hoeft niet te wachten tot het begin of einde van een dag om te mediteren. Soms is het een goed idee om alles even los te laten. Juist in het midden van een drukke werkdag, met een zogenaamde Creative Break.

mindfulness meditatie voor creativiteitBij het werken aan meerdere projecten op een dag bijvoorbeeld. Het afsluiten van een intensief project betekent niet direct dat je geest klaar is voor het nieuwe project, net zo min als het afsluiten van je computer betekent dat je hoofd meteen leeg is.

Zo ook met activiteiten die waarde toevoegen aan het bedrijf op de langere termijn. Een goede brainstorm over een potentiële opdracht is vaak goud waard. Of wat te denken van die bijeenkomsten waarin de bedrijfsstrategie voor de komende jaren wordt bepaald. Het is echter niet altijd eenvoudig om de optimale voorwaarden voor zulke creativiteit te scheppen. De urgentie van het huidige werk blijft vaak de kop opsteken, en dat belemmert de creativiteit. Je zou eigenlijk een manier moeten hebben om je hoofd even leeg te maken, maar hoe?

Meditatie kan hier een probaat middel zijn. Omdat je een gelijkmoedige positie inneemt ten opzichte van alles dat zich op dit moment aan je voordoet, kun je de waan van de dag (hoe belangrijk die ook mag zijn) op een wat grotere afstand plaatsen. Daardoor ontstaat meer ruimte voor het onbelemmerde associëren dat leidt tot de meest innovatieve grote-ogen-onderkaak-op-de-grond creativiteit.

Een Creative Break hoeft niet lang te duren. Met een kwartier tot twintig minuten kun je een flink stuk “ballast” kwijtraken. Mindful Mornings zorgt voor alle operationele details, zodat jij, jouw team of het hele bedrijf alleen maar hoeft aan te schuiven.

Praktisch De kosten
Mindful Mornings zorgt voor de kussens en de begeleiding. Om de meditatie te kunnen geven hebben we nodig:

  • een (rustige) ruimte voor hooguit anderhalf uur
  • een mogelijkheid tot aankondiging van de Creative Break, bijvoorbeeld op het intranet, prikbord, e-mail of iets dergelijks
  • een thermoskan met heet water, servies en theezakjes
Vanaf € 99 per bijeenkomst.

Enthousiast en/of benieuwd geworden?

Boek nu een Creative Break