Waarom meditatie?

Je hoofd is druk. Allerlei zaken lopen door elkaar heen. Dit moet gedaan, die gebeld, dat geregeld. En dan is er nog dat nieuwe project. Eigenlijk zou je even de rust moeten hebben om er goed over na te denken. Maar het juiste moment lijkt zich zelden aan te dienen. Er is altijd wel iets dat je voortdrijft.

Maar wat als je geest helder is? Flexibel. Goedgemutst. Vol vertrouwen. Zou je dag er anders uitzien dan de dagen waaraan je al met stress begint?

Het goede nieuws: je geest is enorm trainbaar. Als je met enige regelmaat de tijd neemt om je haastigheid van je af te zetten kom je er ook minder vaak in om. Je hoeft niet meer te leven van weekend naar weekend, of van vakantie naar vakantie. En dan ontstaat er weer ruimte voor openheid, creativiteit en spontaniteit.

Mindful Mornings biedt je de mogelijkheid om je dag optimaal te beginnen. Gewoon op je werk. Je hoeft nergens speciaal naartoe. Je hoeft geen mantra’s te zingen of naar beelden te buigen. Je hoeft je niet te bekeren tot een religie. Je hoeft alleen maar te observeren wat er zich aan je voordoet.

That’s it! Door je dag te beginnen met meditatie druk je gewoon even op de resetknop. En dat vertelt jouw geest dat stress iets abnormaals is en dat je veel meer bent dan de dingen die moeten gebeuren. Maar dat weet je eigenlijk al lang, en dus wordt die Mindful Morning een soort thuiskomen bij jezelf. Niet altijd even sereen, maar WEL altijd de moeite waard.